Granit, sert, gözle görülebilir taneciklerden ve kristal yapılı minerallerden oluşan magmatik kayalardır. Granit renkleri genellikle içinde bulunan minerallerin cins miktarlarına göre, gri, pembe ve kırmızı olmaktadır.
Yol projelerinde parke ve bordür olarak, yapılarda ise yapı malzemesi olarak yüzyıllardır kullanılmaktadır. Günümüzde ise, daha çok bordür taşı, parke, büyük yapılarda ise kaplama taşı olarak kullanılmaktadır. Basınca, aşınmaya, darbeye dayanıklı olup, renkli ve cila kabul eden, atmosfer tesirlerinden etkilenmeyen direnci yüksek bir kayadır.
Granit yeryüzünde en çok bulunabilen sert bir kayadır. Granit günümüzde birçok sektörde kullanılmaktadır. Granit taşlarının ayrıştırılarak işlenmesi ve ürüne dönüştürülmesi kontrollü olarak yapılmaktadır.
Granitten Yapılan Ürünler
Granit yeryüzünde en yaygın bir şekilde bulunan bir kaya türüdür. Granitin bu kadar yakından tanınmasının bir sebebi de yaşam alanlarında kullanılan birçok ürünün ham maddesi olması özelliğidir.

Bu ürünleri,
1- Tezgah Üstü
2- Yer Karosu
3- Kaldırım Taşı
4- Bordür
5- Merdiven Basamakları
6- Bina Kaplamaları
7- Mezarlık Anıtları sıralamak mümkündür.

Granitleri gündelik kullanımda çokça kullanılmasının yanı sıra, belediyeler, kamusal şirketler, inşaat şirketleri, peyzaj şirketleri de oldukça sık kullanmaktadır.

Granitlerin Tercih Edilme Sebepleri Nelerdir?

Granitler yaşam alanların estetik olarak dizayn edilmesini sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Granit bu anlamda en çok tercih edilen kayalardır. Granitler, çok dayanıklı bir yapı malzemesi olup, kolay temizlenmektedir. Darbelere karşı sağlamdır ve kolay çizilmemektedir. Isıya karşı duyarlı olup, yanmaz bir malzemedir. Sağlıklı, koku yapmayan ve parça parça kullanma özellikleri de bulunmaktadır.

Granitlerin Kullanım Alanları Nelerdir?

Granitler uyumlu işlenebilirliği sayesinde, evlerde, villalarda, bahçelerde, kafelerde, restoranlarda, kamp alanlarında, turistik alanlarda, okullarda, sokak düzenlemelerinde, mutfaklarda, banyolarda, peyzaj uygulamalarında ve daha birçok alanda kullanılmaktadır. granitler gerek elle kırılarak gerekse makine ile kesilerek, bordür taşı, parke taşı, küp taşı, plaka taşı ve su oluğu gibi ürünler üretilmektedir.

Granit Parke taşının Özellikleri Nelerdir?

Granit parke taşı şık ve dokusal yapısı bozulmayan bir doğal taştır. Granit parke taşı üretimi yaparken kesilen yüzeylerde düz ve keskin yüzeyler oluşmaktadır ve döşenmesi kolay olmaktadır.

Granit parke taşı Ölçüleri Nelerdir?

Granit parke taşı üretimi genellikle 4×6, 6×8, 8×10, 10×15, ve 10×20 ölçülerinde elle kırım ya da makinelerle kırım şeklinde yapılmaktadır. Ayrıca projesine ve müşteri taleplerine göre özel ölçülerde granit parkeler üretilmektedir.
Sonuç olarak, granit yeryüzünde yapı malzemesi olarak en çok kullanılan ve yaşam alanlarının düzenlenmesinde çok faydalı olmaktadır.